Flere pesticider i danske end i udenlandske jordbær får dog fødevareministeren til at anmode branchen om at se på sagen
Der er færre rester af pesticider i dansk frugt og grønt
end i den udenlandske af slagsen.
Det fremgår af rapporten ”Pesticidrester i fødevarer 2012”,
som Fødevarestyrelsen netop har offentliggjort.
- Det er flot og glædeligt, at dansk frugt og grønt klarer
sig så godt i sammenligning med udenlandske konkurrenter, og det sætter en
streg under den fødevaresikkerhed, der for mig at se er blevet et dansk
varemærke, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.
I Fødevareministeriet peger man på, at selvom det er
sjældent, at grænseværdierne for indholdet af pesticidrester overskrides, er
der stadig spor af pesticider i omkring halvdelen af al frugt og grønt, der er
til salg på det danske marked.
I et enkelt tilfælde er der dog en afvigelse fra tidligere
år. For første gang finder Fødevarestyrelsen oftere pesticidrester i danske
jordbær end i jordbær fra udlandet – dog stadig uden at grænseværdierne er
overskredet.
- Ministeren har derfor bedt Fødevarestyrelsen om at kigge
nærmere på det og tage kontakt til branchen for at undersøge, hvad der kan
gøres fremadrettet, lyder det fra Fødevareministeriet.