Sælger næringsstoffer til 50.000 hektar landbrugsjord

Den danske gødningsproducent BioNutria debuterede i landbruget sidste år med massiv succes

Det er ikke prangende kontorer eller overdådige firmabygninger, der præger firmaet BioNutria, som har adresse ved Fårup, nord for Randers.

Alle kræfter bliver derimod brugt på produkterne – nemlig flydende mikronæringsstoffer, som firmaet selv producerer. 

- Vi har en helt klar strategi om at være landbrugets foretrukne leverandør af flydende gødninger - primært mikronæringsstoffer samt sporstoffer.

- Vores mål er at levere absolut topkvalitet til markedets laveste priser, siger Ove Andersen, der er indehaver af firmaet. 

Solid erfaring

Ove Andersen dannede firmaet BioNutria tilbage i 1998. Til og med sæsonen i 2011 koncentrerede BioNutria sig udelukkende om at levere kvalitetsgødninger til golfbaner herhjemme, men også i lande som Tyskland, Østrig, Finland med flere.   

BioNutria er i dag Skandinaviens største producent af flydende gødninger til golfbaner.

- Men efter modne overvejelser valgte vi at starte salg af gødninger til landbruget. Det har været en enorm succes. Første sæson - altså 2013, solgte vi flydende gødninger til et landbrugsareal svarende til i alt cirka 50.000 hektar, siger indehaveren og tilføjer, at mindst lige så vigtigt er det, at der ikke har været en eneste reklamation.

- Vi kan derfor kun være tilfredse med debuten, og det styrker os i vores forretningsstrategi, som helt enkelt handler om at levere uovertruffen kvalitet til markedets skarpeste priser, siger han.

Han uddyber, at det kan lade sig gøre, fordi fordyrende mellemled er skåret væk. BioNutria er således både producent og forhandler

- Den struktur giver plads til, at kunderne kan opnå besparelser samtidig med at kvaliteten er i top. Når man omregner værdien af næringsstoffer i vores produkter, så er vores priser typisk imellem 20-50 procent lavere end vore konkurrenters priser, lyder det.

Mikronæringsstoffer

Ove Andersens fremhæver videre, at BioNutria er det eneste firma, som tilbyder flydende gødninger, hvor ti forskellige mikronæringsstoffer og sporstoffer er inkluderet.

- Vores mest populære produkt er uden tvivl BioCrop Opti. Det er en højkvalitets næringsstofopløsning, som indeholder alle essentielle mikronæringsstoffer og sporstoffer. Derudover indeholder BioCrop Opti en mindre mængde N og K, forklarer han, og tilføjer, at serien nu er udvidet, så den også kan fås specielt til kartofler og specielt til majs og løg.

- Med BioCrop Opti kan landmanden altså forsikre sig imod mangel på mikronæringsstoffer for en omkostning på omkring 20-80 kroner pr. hektar, afhængig af jordtype og afgrøde lyder det.

Skræddersyede løsninger

BioNutria har også specialiseret sig i at fremstille skræddersyede gødninger.

- Hvis en planteavler har analyser, der kræver eksempelvis ekstra kali, ekstra svovl eller måske magnesium, så kan vi skrue en gødning sammen lige efter kundens behov.

- Så længe, at bestillingen er på over 1000 liter, så koster den skræddersyede løsning ikke ekstra, fremhæver Ove Andersen.

Store ambitioner

Alle gødninger fremstilles på virksomhedens eget fabriksanlæg, der ligger få minutters kørsel fra motorvej E45 ved Fårup. 

Kapaciteten på anlægget er stor nok til, at BioNutria kan håndtere meget store ordrer fra landbruget.

- Samtidig er vi klar til at udvide produktionskapaciteten i det øjeblik, at efterspørgslen overstiger vores nuværende produktionskapacitet, siger Ove Andersen, som ikke lægger skjul på, at han har store ambitioner med virksomheden.

- Vi vil erobre markedsandele i landbrugsmarkedet – og jeg forventer, at vi allerede her fra anden sæson kommer til at se en dramatisk vækst i vores salg af mikronæringsstoffer til landbruget, siger Ove Andersen.

Senest er der lavet en aftale med endnu en ny medarbejder, nemlig Lilly Bennedsen, som starter op som salgs- og rådgivningsansvarlig i BioNutria fra 1. februar. 

Med den seneste ansættelse tæller virksomheden nu seks medarbejdere i alt.

Læs også