Transporthjul til såsættet

Kuhn har udviklet en simpel og hurtigt betjent transporthjulsæt til sin største liftophængte rotorharvesæt

Sådan en seks meters rotorharve med såmaskine og en såkasse ovenpå, kan nok få snuden til at lette på selv de største traktorer, hvis der ikke hænges kontravægt i snuden.

Ikke desto mindre har de største traktorer både liftkapacitet og trækkraft til at håndtere det tunge udstyr. Især hvis såkassen placeres i traktorens front.

Selvom de kraftfulde traktorer kan klare arbejdet i marken, må de i de fleste lande ikke køre på offentlig vej med udstyret. Selv med tom såtank er totalvægten for høj. Derfor har Kun nu udviklet en snild lille støttehjul til sin rotorharvesåsæt.

Sikkerheden prioriteres

Med et hurtigt greb låses støttehjulet til redskabet og bærer således såsættet, hvilket lovliggør kørsel på vejen og aflaster traktorens hydraulik under transport, hvor der især på ujævne veje kan forekomme kraftige svingninger med et tungt liftophængt redskab.

Ifølge Kuhn er der både tale om en teknisk aflastning af traktoren og en vigtig sikkerhedsindretning, fordi køretøjet bliver mere stabilt under for eksempel nedbremsning fra høj fart eller når der køres i en skarp kurve.

Hal 12, stand C04

Læs også