Flere skal byde på bredbånd til 60 millioner kroner

Pengene skal gå til det bredbåndsselskab, som kan levere det hurtigste bredbånd til flest mulige borgere og virksomheder

Dækning af højhastighedsbredbånd på Bornholm ligger væsentligt under landsgennemsnittet.

Med Vækstplan DK har regeringen og aftalepartierne derfor afsat i alt 60 millioner kroner i 2014 og 2015 til højhastighedsbredbånd på Bornholm. 

Og nu er partierne enige om at gennemføre en høring over udbud af 60 millioner kroner fra vækstplanen til bedre bredbånd på Bornholm. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Vi lægger op til, at de 60 millioner fra Vækstplan DK til bedre bredbånd på Bornholm skal gå til det bredbåndsselskab, som kan levere det hurtigste bredbånd til flest mulige borgere og virksomheder, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, fordi adgang til hurtigt bredbånd er et grundvilkår for både virksomheder og borgere.

Når vi har valgt at gennemføre en høring over udbuddet, er det fordi, vi gerne vil give mulighed for, at flere kan byde på opgaven, tilføjer han.

 Høringen gennemføres i to trin. Først indsamles data over hvor, der allerede i dag findes højhastighedsbredbånd på Bornholm, og hvor der er planer om udrulning. Dernæst gennemføres høring over det samlede udbudsmateriale med budvilkår og indsatsområder.

Læs også