Kold College i Odense er ramme om årets Kartoffelfestival, hvor 10 af landets mest talentfulde kokke konkurrerer om Kartoffelprisen 2013
Der er tale om alt andet end en kedelig kartoffel, når Kold
College i Odense på søndag den 27. oktober slår dørene op for årets
kartoffelfestival, der vanen tro forventes at blive et tilløbsstykke
Her uddeles også Årets Kartoffelpris, som blev stiftet af
Danmarks Kartoffelråd i 1999 og i dag regnes for en af de mest prestigefyldte
priser i kokkebranchen. Nogle af landets mest talentfulde kokke konkurrerer om,
hvem der kan sammensætte den bedste forret, hovedret og dessert med kartoflen
som hovedingrediens.
- Der er sket en
enorm produktudvikling med kartoflen. I dag har vi 17-18 sorter, og i takt med
det nordiske køkkens fremmarch har kartoflen oplevet en genfødsel. På såvel
restauranter som i private hjem har man fået øjnene op for kartoflens mange
anvendelsesmuligheder, siger Hans Beck Thomsen, mangeårig overdommer ved Årets
Kartoffelpris, indehaver af Café Stranden ved Henne Strand og en af landets
mest respekterede kokke.
På årets Kartoffelfestival slår Kold College
kartoffelbranchen dørene op for alle, der har lyst til at sanse kartoflens
univers. Børnefamilier inviteres i køkkenet, hvor de får lov at lave
kartoffelretter. Mejerister og jordbrugselever giver smagsprøver på
hjemmelavede kartoffelchips med særlig skyr-dip.
Kartoffelbranchen viser de mange sorter frem og giver svar
på, hvilken kartoffel der er egnet til bagning, mos og kogning.