- Urent trav fra LandboNord

Det kommer bag på formand for Agri Nord, at naboforeningen LandboNord har ageret som de har i situationen med økonomimedarbejderne fra Aars

- Der er konkurrence på området, så det kan jeg ikke sige noget til.

Sådan lød det tirsdag fra formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, til effektivtlandbrug.dk, som en kommentar til, at 31 medarbejdere kollektivt havde sagt op og skiftet til konkurrenten og naboforeningen, LandboNord.

Men nu har tonen fået en anden lyd fra Agri Nord formanden. I en pressemeddelelse beskylder han nu LandboNord for at køre urent trav i den benhårde konkurrence på landbrugsrådgivningsområdet.

- Direktøren fra LandboNord har udtalt i pressen, at han blev meget overrasket, da han fik henvendelsen. Hvis min direktør ringede med besked om, at 31 mand fra én afdeling i naboforeningen ville ansættes, så ville jeg blive mere end overrasket.

- Jeg ville også blive yderst overrasket, hvis man kan få en sådan aftale i stand på få dage. Jeg ville desuden stille det afgørende spørgsmål, hvordan vi skulle forholde os rent kollegialt over for andre landboforeninger i en sådan situation. Det gør det ikke ligefrem nemmere at skabe et stærkt politisk fællesskab i det nordjyske landbrug til gavn for landmændene, siger Carl Chr. Pedersen.

- Er det virkelig kutyme i branchen, at man ønsker vækst for enhver pris? Jeg mener godt, at man kan tale om urent trav fra LandboNords side i den konkrete sag, siger Carl Chr. Pedersen.

Agri Nord-formanden afviser samtidig enhver snak om en fusion med LandboNord.

- Jeg har svært ved at se, hvordan et monopollignende system vil være til gavn for landmanden. Monopol har historisk set ikke gavnet kunden hverken i forhold til pris eller service. En monopollignende model vil gøre det dyrere at være landmand, og det er det sidste, vi har brug for, siger Carl Chr. Pedersen.

Han fortæller, at han glæder sig over de 170 dygtige medarbejdere, der fortsat bakker op om Agri Nord.

- Jeg oplever et fantastisk fællesskab og opbakning til vores forening i tiden, siger han.

Læs også