Klar til høst på hjemstavnsgård

»Høsten gennem 100 år« er temaet for fire aktivitetsdage på Hygum Hjemstavnsgård

I dagene 22.–25. august holder Hygum Hjemstavnsgård i Sdr. Hygum ved sønderjyske Rødding aktivitetsdage over temaet »Høsten gennem 100 år«.

Højdepunktet er levendegørelsen af høstarbejdet med datidens redskaber og maskiner. Der høstes med le og segl, køres med heste for selvbinderen og høstes med den bugserede mejetærsker.

Der er mulighed for at prøve at høste med le og binde neg, som nogle har prøvet før, mens det for andre er første gang.

Hver dag er der optog til marken med hestevogn, torsdag og fredag to gange.

Høsten er en stor tid for børnene. En tur på et kornlæs eller leg i en halmstak, helst uden avner, er toppen. Der er frit slag på naturlegepladsen og med de gamle legeredskaber. Lav et stykke reb eller hjælp børnesmeden. Bagerne er i gang med den gamle stenovn. Historisk køkken uddeler smagsprøver af spændende retter, mens vaffeljernet er i fuld sving.

Museet er åbent alle dage, og der er mulighed for at se det flotte stuehus til den gamle gård efter renoveringen. I aktivitetshuset er udstillingen om »Hverdagsliv i 40’erne« åben.

Foreningen »Gamle danske husdyr« har udstilling. Lørdag–søndag har Haderslev og Omegns Kaninavlerforening deres årlige udstilling med hoppestævne søndag.

Høsten slutter kl. 16.15 søndag med høstfest og høsttale.

Læs også