Der er udmøntet 17 millioner kroner til en task force, der skal hjælpe med at øge brugen af lokale fødevarer i det offentlige
Task Force Fødevareudbud bliver nu en realitet, idet
Fødevareministeriet har afsat 17 millioner kroner til formålet.
Ideen er blandt andet, at offentlige køkkener og
institutioner kan få hjælp til at nå målet om 60 procent økologi i driften – og
at der skal anvendes flere lokale fødevarer. Hos Landbrug & Fødevarer
(L&F) er økologichef Kirsten Lund Jensen tilfreds med tiltaget.
- Der har længe været et behov for hjælp og
rådgivning til de indkøbsansvarlige og til udbudsjuristerne i landets kommuner,
så de får lettere ved at nå regeringens mål om 60 procent økologi i 2020. Den
hjælp er nu kommet i form af task forcen, siger hun i en
pressemeddelelse og fortsætter:
-Det er i forvejen meget komplekst at
udarbejde udbud på fødevareområdet og derfor er der brug for hjælp til at
sikre, at de kontrakter, der indgås, ikke begrænser køkkenernes muligheder for
at kræve økologiske varer.
Hun påpeger samtidig, at task forcen kan give nye muligheder i
forhold til produktudvikling og forbedring af allerede eksisterende produkter.
-Task forcen
kan skabe et bedre overblik over de udfordringer og problemer, de støder på
rundt omkring i kommunerne, og derfra kan producenterne drage erfaringer og
videreudvikle deres produkter. Det handler jo om at sikre at økologi og
måltidskvalitet kommer til at gå hånd i hånd, og den viden og erfaring man har
opsamlet et sted, kan Task forcen være med til at videregive andre steder,
lyder det fra Kirsten Lund Jensen.