Udstillinger, et nyt indsatsområde i form af madens og måltidets kulturhistorie samt arrangementsdage, hvor publikum ofte har mulighed for at deltage i aktiviteterne.

Det er ifølge Dansk Landbrugsmuseum ved Randers nogle af årsagerne til, at knap 100.000 gæster har besøgt museet i løbet af det forgangne år.

Og besøgstallet glæder museumsdirektør Peter Bavnshøj:

- De fleste kommer for at se udstillingerne, og mange besøger os på arrangementsdagene, hvor der er levendegørelse og en masse ekstra aktiviteter. Vores have, husdyr, Polakhuset, smedjen og alt det andet udendørs gør, at museet har tilbud til hele familien uanset vejr og vind. I 2012 har vi haft flere aktiviteter i weekenderne, hvor blandt andre vores mange frivillige grupper har været med til at levendegøre museet, lyder det fra museumsdirektøren.

Han fremhæver også, at museets arbejde med madens og måltidets kulturhistorie har været med til at trække helt nye museumsbrugere til.

- Emnet har appel til unge familier og personer med interesse for råvarer, økologi og sundhed, påpeger Peter Bavnshøj.

Peter Bavnshøj oplyser, at en udstilling om Karolines køkken gennem 50 år åbner til februar.