Formænd går sammen for at styrke slagtesvineproduktion

I forbindelse med svineproducenternes årlige kongres underskriver en række aktører inden for slagtesvineproduktion en fælles erklæring

Målet er at sikre et dansk eksporterhverv, som kan skabe 2.800 nye job og sikre Danmark en øget eksportindtægt på tre milliarder kroner.

Sådan lyder meldingen fra Kongres for svineproducenter, der gik i gang tirsdag. Og en fælles erklæring fra samtlige formænd for Danish Crown, Tican, Fødevareforbundet NNF, lokale svineproduktionsudvalg samt bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion skal sikre, at målet bliver nået.  

Under den årlige kongres i Herning bliver erklæringen underskrevet.

– Der har de seneste år ikke været tilstrækkelige investeringer i slagtesvin i Danmark. Det vil vi gerne ændre på sammen med politikerne ved sammen at investere i miljøvenlige, nye stalde, forbedre produktiviteten hos de dårligste og for eksempel effektivisere kødkontrollen. På den måde kan vi skridt for skridt øge antallet af slagtninger med to millioner grise og gerne flere, lyder det fra Lindhart B. Nielsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

– Samtidig vil vi som underskrivere af erklæringen arbejde politisk med målene for at skaffe opbakning til at sikre danske grise på dansk grund med en reduceret miljøbelastning og øget dansk vækst. Vi vil sætte handling bag ord for de opstillede målsætninger, for vi tror det er til gavn for alle – landbruget, miljøet og Danmark som produktionsland, fortsætter han.

Læs også