42 deltagere fra hele landet kæmper om DM-titlen

Vinderne får en adgangsbillet til Alberta i Canada, hvor Verdensmesterskabet afvikles i juli næste år

Den 26.-27. oktober skal 42 deltagere fra hele landet kæmpe om DM-titlen i vende- og standplov. Det oplyser LandboUngdom Region Aarhus.

Det er netop LandboUngdom Region Aarhus, som sammen med Landsorganisationen LandboUngdom står for mesterskabet.

- Vi har i styregruppen arbejdet med dette store stævne i snart halvandet år, og har nu fået alle brikkerne på plads. Et sådan stævne kunne ikke lade sig gøre uden alle de frivillige og ikke mindst den sponsorstøtte, vi har fået, lyder det fra formanden for styregruppen, Jesper Madsen.

Udover LandboUngdoms konkurrencepløjning er der også danmarksmesterskab for veteranpløjere fra hele landet, hvor omkring 50 traktorer med mere end 35 år på bagen vil dyste om at lave det pænest pløjestykke. 

Syv landbrugsskoler stiller også op – hver med et hold på fire elever og en traktor og plov – og skal efter samme regler som LandboUngdoms konkurrencepløjning levere et lige og jævnt pløjestykke. Udfordringen er her, at det er fire forskellige chauffører, der skal udføre et samlet resultat. Der bliver udnævnt en landbrugsskole, som får titlen »Danmarksmester for landbrugselever«.

Både fredag og lørdag vil man opleve maskinudstilling, hoppeborg for børnene – og i et 750 kvadratmeter stort cirkustelt kan man ifølge arrangørerne sidde og nyde en grillpølse eller kaffe og kage.

Danmarksmesterskabet foregår på godset Gerstorffslund ved Odder, som siden 2003 er ejet af Susanne og Jens Gammelgaard.

Vinderne får en adgangsbillet til Alberta i Canada, hvor Verdensmesterskabet afvikles i juli næste år.

Læs også