Ny uddannelse for landbrugets ledere

Erhvervsakademi Aarhus lancerer til februar en toårig videregående lederuddannelse for landbrugets kommende ledere

Agro Business Management er navnet på en ny, toårig lederuddannelse, som Erhvervsakademi Aarhus snart barsler med.

Den videregående lederuddannelse bliver lanceret til februar og skal efter planen hjælpe fremtidens landbrugsledere med at imødegå de store udfordringer, som de står overfor.

Nye muligheder fra begyndelsen

Agro Business Management udbydes på Erhvervsakademi Aarhus, afdeling Vejlby (tidligere Vejlby Landbrugsskole). Her har man i forvejen solid erfaring i at uddanne jordbrugsteknologer og agrarøkonomer. Det fortæller uddannelsesleder Lars Villemoes:

- På den nuværende lederuddannelse møder vi en gruppe studerende, der – når de starter – er indstillede på at tage hele lederuddannelsesforløbet frem til og med agrarøkonom. For dem er Agro Business Management en mulighed for, fra begyndelsen, at være på hold med ligesindede og få en kompetencegivende videregående uddannelse.

Ifølge Lars Villemoes giver en toårig sammenhængende uddannelse mulighed for at udbygge den økonomiske faglighed, tilføje nye kompetencer og generelt opnå et højere niveau end i den nuværende lederuddannelse.

- Den nye uddannelse skal ikke erstatte den nuværende landbrugslederuddannelse, men være et supplement. Kravene til de studerende vil være højere, siger Lars Villemoes.

Han forklarer, at der bliver taget en personlig samtale med hver enkelt elev for at sikre, at det er de rigtige studerende, der begynder på uddannelsen.

Når Agro Business Management lægger fra land til februar, vil der i første omgang være 14 studiepladser. På sigt er det meningen, at der skal være 24 pladser.

Læs også