Landbrugsskole øger fokus på elevers sundhed

Grindsted Landbrugsskole køber fitnessmaskiner for 250.000 kroner som led i bestræbelser på at gøre eleverne mere bevidste om sundhed

Det er hverken undervisningsmaterialer eller landbrugsmaskiner, som Grindsted Landbrugsskole netop at brugt 250.000 kroner på.

Skolen har derimod investeret i nye fitnessmaskiner for en kvart million kroner. Maskinerne er netop blevet installeret i det nybyggede fitnessområde.

Forstander på landbrugsskolen Kurt Østergaard siger, at der ligger nøje overvejelser bag beslutningen om indkøbet af fitnessmaskinerne. Det er et led i bestræbelserne på at gøre eleverne mere bevidste om vigtigheden af motion og sundhed. 

- Vi vil gerne give de unge mulighed for at dyrke endnu mere motion. Da vores elever som udgangspunkt skal bruge deres krop i arbejdet mange år frem, skal de lære at passe på den og styrke den, lyder det fra forstanderen.

- Sundhed er et fag i landbrugsuddannelsen, hvor der både fokuseres på mad og motion, så vores nye fitness muligheder bliver også der integreret i undervisningen. For mig at se har vi en forpligtigelse som skole til at motivere de unge til at dyrke motion, tilføjer Kurt Østergaard.

Læs også