Arla: EU har godkendt stor mejerifusion i Storbritannien

En fusion mellem Arla Foods og Milk Link er en realitet pr. 1. oktober. Det nye selskab bliver det største mejeriselskab i Storbritannien

Europakommissionen har givet den nødvendige godkendelse, så Arla Foods amba og britiske Milk Link nu kan fusionere. Det oplyser Arla Foods.

Fusionen vil allerede ske pr. 1 oktober, og det nye selskab bliver det største mejeriselskab i Storbritannien.

Arla skal imidlertid leve op til en række betingelser for at få lov til at fusionere med det britiske andelsmejeriselskab.

Af hensyn til konkurrencen på det britiske marked for langtidsholdbare mælkeprodukter – UHT-produkter – har Arla således forpligtet sig til at sælge Milk Links forretningsenhed i Crediton i en form, der kan drives videre. Dette inkluderer Crediton Mejeri, som producerer Milk Links UHT-mælk, UHT fløde og langtidsholdbar frisk mælk samt mælkedrikke og fløde til industri markedet.

Forretningen vil blive solgt til en køber på vilkår, som skal godkendes af Kommissionen. Indtil salget vil den nuværende forretning blive drevet videre som en selvstændig del, isoleret fra resten af det ny-fusionerede selskab.

Læs også