EU-krav øger bidragssatserne

EU-krav tvinger de danske realkreditinstitutter til at lægge mere end 110 milliarder kroner til side til ekstra sikkerhed

Bidragssatserne på realkreditlån stiger og stiger på grund af et lovkrav, som EU stillede i 2007 om supplerende sikkerhed.

Det fortæller Realkreditrådet, der er en brancheorganisation for realkreditinstitutter, i en ny video, som organisationen har sendt ud som forklaring på de stigende bidragssatser.

EU-kravet pålægger realkreditinstitutterne at lægge mere end 110 milliarder kroner til side til ekstra sikkerhed i forbindelse med de faldende ejendomspriser. Men kravet skader dansk økonomi og gør det dyrere for realkreditinstitutterne at låne penge ud, mener Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

- Lovkravet er ganske unødvendigt på grund af den høje sikkerhed, der i forvejen er indbygget i det danske realkreditsystem, siger Ane Arnth Jensen, og tilføjer, at kravet »sagtens« kunne afskaffes, uden at det danske realkreditsystem bliver usikkert.

Lovkravet betyder, at realkreditinstitutterne hæver bidragssatserne for at tjene flere penge. Læs om en landmand, hvis bidrag er steget fra 0,3 til 1,8 procent, i torsdagens udgave af Effektivt Landbrug.

Læs også