Landboforening: Intet hysteri over banks problemer

Vestjysk Landboforening opfordrer landmænd til at koncentrere sig om det, de kan gøre noget ved

Tirsdag styrtdykkede Vestjysk Banks aktier, og bestyrelsen fyrede den administrerende bankdirektør på grund af manglende tillid. Baggrunden var blandt andet nedjustering af det forventede årsresultat.

Mange af bankens kunder er landmænd fra det vestjyske område. Men ifølge chefrådgiver ved Vestjysk Landboforening Ida Ringgaard har bankens dårlige situation ikke medført telefonstorm fra landmænd til foreningen.

- Det er da noget, der bliver snakket om, men landmændene tager det roligt. Der er intet hysteri, og det skal der heller ikke være. Der skal være arbejdsro, pointerer Ida Ringgaard.

Hun påpeger, at banken har en fast strategi, som den følger.

- Som landmand kan man da godt tænke, om det er det rigtige erhverv, man er i. Men der er mange andre erhverv, der er i samme situation, siger Ida Ringgaard.

Ude af landmændenes hænder

Hun råder landmænd til hele tiden at overveje situationen.

- Men de skal koncentrere sig om det, de kan gøre noget ved. Det andet er ude af deres hænder, konstaterer Ida Ringgaard.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag pegede bestyrelsesformand for Vestjysk Bank Carsten Andersen på, at bankens ledelse tidligere havde taget mange dårlige beslutninger – blandt andet i relation til bankens store engagement i landbruget.

Læs også