Landboforening deltager i drænvandsundersøgelse

Hele bestyrelsen i Landboforeningen Kronjylland deltager i Drænvandsundersøgelse 2013 og opfordrer medlemmerne til at gøre det samme

Modellerne til beregning af udvaskning af kvælstof bygger på ældre målinger, og særligt i det østjyske område er der mangel på målinger.

Det mener man i hvert fald hos Landboforeningen Kronjylland, hvor man nu har besluttet sig for at arbejde målrettet for fremover at have et bedre beslutningsgrundlag, når der blandt andet drøftes vandplaner. Det oplyser Landboforeningen Kronjylland i en pressemeddelelse.

Således deltager hele bestyrelsen i Drænvandsundersøgelse 2013, og man opfordrer samtidigt flere landmænd til at deltage.

- Som landmænd får vi konkret kendskab til indholdet af kvælstof og fosfor i vores drænvand, en større viden om udvaskningen og samtidig medvirker vi til at øge den viden, der generelt er om udledningen af kvælstof og fosfor gennem dræn. Håbet er at bidrage til et mere retvisende billede af landbrugets udledning af kvælstof og fosfor, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også