Dyrlæger frygter for konsekvenser af fyringer

Besparelser og fyringer i Fødevarestyrelsen gavner hverken fødevaresikkerhed eller dyrevelfærd. Det mener Den Danske Dyrlægeforening

Forleden bekendtgjorde Fødevarestyrelsen, at den skal spare 50 millioner kroner. Pengene skal blandt andet findes ved at sige farvel til omkring 45 medarbejdere samt ved at lukke laboratoriet i Esbjerg.

Den Danske Dyrlægeforening kritiserer nu det, den kalder alt for hyppige omstruktureringer, besparelser, rationaliseringer, flytninger og uhensigtsmæssige fyringer.

Foreningen mener ikke, at Fødevarestyrelsens medarbejdere får mulighed for at falde til og yde deres bedste, når der – ifølge dyrlægerne – alt for ofte bliver omstruktureret.

- Det vil alt andet lige påvirke kvaliteten af indsatsen både i forhold til fødevaresikkerhed og dyrevelfærd, fordi viden går tabt og fokus for de tilbageværende medarbejdere fjernes fra det væsentlige, lyder det således i en pressemeddelelse.

Det er derfor Den Danske Dyrlægeforenings opfattelse, at besparelserne er gået for vidt.

- Færre penge på Fødevarestyrelsens område er ikke løsningen i en tid med store krav om høj fødevaresikkerhed og ekstrem opmærksomhed på dyrevelfærd, lyder begrundelsen.

Læs også