Landdistrikternes Fællesråd lægger pres på regeringen

I et åbent brev til to ministre gør fællesrådet samt 43 borgmestre regeringen opmærksom på betydningen af LAG-midler ude i landdistrikterne

Borgmestrene i 43 kommuner er enige om, at LAG-midler giver udvikling i landdistrikter.

Sammen med Landdistrikternes Fællesråd har de derfor sendt et åbent brev til fødevareminister Mette Gjerskov samt minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Med brevet ønsker man at gøre regeringen opmærksom på de Lokale Aktions Gruppers (LAG) store betydning ude i landdistrikterne samt lægge op til, at regeringen sørger for endnu flere penge til den kommende programperiode for 2014-2020. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd.

I det åbne brev skriver fællesrådet og borgmestrene, at man bør udvide puljen til minimum 150 millioner kroner årligt.

LAG-programmet 2007-2013 har ifølge Landdistrikternes Fællesråd haft cirka 110 millioner kroner til rådighed årligt, men det har vist sig ikke at være nok i forhold til efterspørgslen efter projektmidler.

- Vi er enormt glade for, at så mange borgmestre og kommuner har valgt at være medafsender af brevet. Det beviser sagens vigtighed, og at LAG-ordningen virkelig har stor betydning for vores landdistrikter, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard i pressemeddelelsen.

Læs også