Plads til både landbrug og natur

Miljøminister Ida Auken var med, da et af Danmarks første større vådområder – Bygholm Enge nær Horsens – blev officielt indviet

Flot og gavnlig natur og bølgende dyrkede landbrugsmarker. Der skal være plads til det hele. Det slog miljøminister Ida Auken fast, da hun forleden var taler ved indvielsen af et af Danmarks første større vådområder, det 30 hektar store Bygholm Enge ved Horsens.

- Det handler ikke kun om natur, men også bølgende marker. Men nogle gange må landbruget altså vige for natur og miljø, sagde Ida Auken, da hun talte for de mange fremmødte til indvielsen.

- Et vådområde skal meget mere end blot at samle kvælstof. Det er også natur der skal vrimle af dyr og planter. Samtidig er det smartere at oversvømme et område som her i stedet for folks kældre, fortsatte hun.

Hun benyttede samtidig lejligheden til at rose Horsens Kommune for dens indsats omkring etableringen af vådområdet, der er blevet til via grønt partnerskab og finansiering med Miljøministeriet og EU.

Horsens Kommune er med indvielsen af vådområdet Bygholm Enge ved at være nået i mål omkring at kunne reducere kvælstofudledningen til Horsens Fjord.

Læs også