Arla kan ikke gøre mere ved faldende mælkepriser

Mange landmænd var efter stormøde i Herning utilfredse med Arla

Mælkeproducent Jens Verner Pedersen fra Hobro er formand for Kvægbrugsudvalget i Agri Nord og sidder samtidig i repræsentantskabet i Arla. Han var en af de 1100 mennesker, som først i august var samlet til stormøde i Herning.

Stormødet var om Arlas seneste prisnedsættelser.

- Jeg er efter mødet skuffet over, at det ikke umiddelbart ser ud til, at mælkeprisen vil stige, hvilket jeg havde troet ville ske sidst på året, endda med ret høje stigninger, men det er jo også klart, at Arla ikke siger mere, end de ved, de kan holde, siger Jens Verner Pedersen.

Han mener ikke, Arla kan gøre mere. Nu skal der ske en holdningsændring blandt forbrugerne, og politikerne skal komme på banen.

Forbrugerne skal forstå, at de skal betale mere for at få dansk mælk, hvis de vil blive ved med at kunne købe dansk mælk i butikkerne.

Lovgivningen halter

- Hvis vi havde en fødevareminister, som kærede sig om vores ve og vel, ville situationen måske ende som i England, hvor detailhandlerne betalte landmændene en sum penge, for at deres landbrug kunne løbe rundt, fordi priserne også der var faldet, men det hele bunder i vores rammebetingelser, fortæller en frustreret Jens Verner Pedersen, som ikke ser skylden ligge hos Arla.

- Arla gør, hvad de kan. Jeg tør ikke tro andet. Jeg har flere gange mødt direktøren for salg og industriprodukter, Thomas Carstensen, og jeg er ikke i tvivl om, at de alle brænder for deres job, siger Jens Verner Pedersen.

Læs også