Svenske mælkeproducenter kræver også prissænkning fjernet

Arla skal trække sin seneste prissænkning tilbage, lyder det nu fra ti svenske Arla-leverandører, der har henvendt sig til mejeriets ledelse

 En række svenske mælkeproducenter mener nu, i lighed med den danske producentforening, LDM, at Arla skal trække sin nylige prissænkning tilbage.

Arla sænkede således sin mælkepris med fire danske øre i begyndelsen af denne måned.

I alt har ti svenske mælkeproducenter henvendt sig til Arla i et åbent brev. I brevet fra de svenske mælkeproducenter hedder det, ifølge ATL.nu, at Arlas ledelse fokuserer for meget på vækst i form af øget omsætning. Fokus burde i stedet være på resultatet, hedder det.

Fusioner

Mælkeproducenterne mener, at Arlas satsninger - som for nylig blandt andet drejer sig om fusion med Milk Link i England og MUH i Tyskland - måske på langt sigt godt kan vise sig at være gode forretninger. Satsningerne belaster dog lige nu afregningsprisen, og det er foruroligende, at ledelsen hos Arla ikke træffer nogle ekstraordinære foranstaltninger for at hjælpe mælkeproducenternes situation, som man lige for tiden finder for uholdbar.

Arlas adm. direktør Peder Tuborgh har over for Effektivt Landbrug for nylig afvist, at Arlas fusioner har haft betydning for de nylige prissænkninger.

- Fusionerne har ikke noget med prissænkningen at gøre. Prissænkningen er alene et resultat af overskud af mælk på verdensplan og af den økonomiske krise i Europa, der får flere forbrugere til at vælge discountprodukter, svarede Peder Tuborgh således 2. august efter LDM kom med sit krav om at trække den nylige prissænkning tilbage.

Arla har siden afholdt informationsmøder om den lave mælkepris i Herning og Jönköping, og i denne uge holdes yderlige to møder i Sverige.

Læs også