- Pas jer selv, det gør vi

Bæredygtigt Landbrugs finder det utroligt, så travlt Landbrug & Fødevarer har med at blande sig i foreningens stævning af staten.

Efterdønningerne af sidste uges møde i Agerskov, hvor Bæredygtigt Landbrugs advokat Hans Sønderby Christensen forklarede cirka 300 landmænd om foreningens stævning, er stadig ikke aftaget.

Efterfølgende udtalelser fra Centrovice-formand og medlem af primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, Niels Rasmussen, er således faldet Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, for brystet.

I fredagens udgave af Effektivt Landbrug lød det ellers fra den fynske formand, at han var en glad mand, da han tirsdag aften gik hjem fra mødet i Agerskov. Han så nemlig ingen interessekonflikter i Bæredygtigt Landbrugs stævning af staten og den stævning, som Landbrug & Fødevarer har sendt af sted. De to stævninger så han ingen problemer i, at de kører sideløbende.

Sagde han for meget

Niels Rasmussen udtalte dog også, at han ikke forstår den skråsikkerhed, som Bæredygtigt Landbrug i den seneste tid har fremturet med om, at man helt sikkert vinder sagen over staten. Dette har fået Flemming Fuglede Jørgensen op af stolen.

- Jeg synes, at han skulle tage at passe sig selv og lade være med at sprede negative vibrationer. Vi vil ikke have det. Vi tror 100 procent på, at vi vinder den sag, og jeg vil også godt understrege, at vores medlemmer og bestyrelse kører det her færdigt til den bitre ende, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han fortæller, at han selv har besluttet sig for ikke at kommentere på Landbrug & Fødevarers stævning andet end, at han ønsker dem det bedste.

- De skal stoppe med at kommentere på vores sag. Jeg kommenterer ikke på deres sag, andet end at jeg siger, at jeg håber det bedste for dem og for dansk landbrug, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

 Vi tror på det her

Til spørgsmålet om, om Niels Rasmussen ikke kan have en pointe i, at Bæredygtigt Landbrug er i fare for at skade sig selv ved at skabe så høje forventninger blandt foreningens medlemmer om, at man stensikkert vinder sagen over staten, lyder det fra Flemming Fuglede Jørgensen:

- Hør nu her. Når man går ind i en retssag, så går man da ikke ind og siger, at nu må vi håbe, at vi vinder. Man går da ikke ind i noget, som man ikke selv tror på. Vi tror på det her, og vores advokat har bevist, at han har haft ret, i andre retssager. Når hans vurdering er, som den er, så tror vi naturligvis på ham, siger Flemming Fuglede Jørgensen.


Læs også