Fåredag for 30. gang

Fynske Fåreavlere afholder deres 30. fåredag lørdag den 11. august på Hjemstavnsgården i Gummerup.

Fynske Fåreavleres årlige fåredag, som i år afholdes for 30. gang, foregår traditionen tro på Vestfyns Hjemstavnsgård i Gummerup.

Fåredagen, der finder sted lørdag den 11. august kl. 10-17, er årets højdepunkt for de fynske fåreavlere, og for rigtig mange er det blevet en tradition at komme og opleve stemningen i de unikke omgivelser.

Fynske Fåreavleres bestyrelse har sammen med Hjemstavnsgården i de sidste måneder arbejdet med at planlægge dagen.

- Men, lyder det fra fåreavlernes bestyrelse, vi kan planlægge og gøre rigtig mange ting, og alligevel er der noget, vi ikke er herre over, blandt andet sygdom. Der er udbrud af klovsyge, hvilket betyder, at dyr, der udstilles, skal være testet fri for sygdommen. Det har medført, at der ikke kommer så mange forskellige fåre- og gederacer som tidligere år. Der vil alligevel være en præsentation af forskellige fåre- og gederacer og karakteristik af de racer, som er til stede på dagen.

 

Mange tilbud

I år har Fynske Fåreavlere valgt at sætte fokus på, hvilke retter, der kan laves af dyrene - og tilbehøret hertil. Året tema er: Tilbehør til fåre-og lammeretter. Derfor vil der være boder, hvor der er mulighed for at smage blandt andet øl, vin, ost og honning.

I spiseteltet kan der købes forskellige retter, der er tilberedt med produkter fra får/lam eller geder, ligesom der kan købes drikkevarer dertil. I Hjemstavnsgårdens kaffestue vil det være muligt at købe kaffe/te og kage. Og der er harmonikamusik i gården og ved spiseteltet.

Fåredagens omfattende program byder blandt andet på en gentagelse af tidligere års succes med opvisning af hyrdehunde samt udskæring af lam. Og igen i år vil såvel hobbyfolk som gårdbutikker og større forretninger vise alt lige fra uldprodukter, skind og kød til produkter, som fåreavlerne har brug for til deres dyrehold.

 

Udstillinger og aktiviteter

Årets gæsteudstiller er pilefletter og vil vise, hvordan man fletter med pil. For børnene er der en aktivitet med konkurrence og præmier. Og inde i gården vil børnene kunne filte små ting til at tage med hjem.

Prik Design viser rok og plantefarver. Folkekirkens nødhjælp har en bod med uldne ting fra fjerne lande. Et kreativt indslag er endvidere en rigtig 2CV i graffitistrik fra kulturmaskinen. Og man kan møde folkene bag denne ide.

Fåredagen plejer at være velbesøgt. Som minimum har der været 600 betalende voksne, og når vejret er med arrangørerne, kan besøgstallet ofte nærme sig de 1.000. Entre til fåredagen er 50 kroner for voksne. Børn kommer gratis ind. Og der er fri parkering.

Læs også