Unge sætter fokus på landbrugsmaskiner i trafikken

LandboUngdom Midtvest sætter fokus på trafiksikkerheden med de store landbrugsmaskiner.

Høsten står for døren, og landmændene står klar med deres store maskiner, så snart vejret byder sig. Men hvordan er det nu med bremserne på kornvognen, og hvor mange halmballer er det nu halmvognen må køre med, for at den er lovlig? De spørgsmål kan man få svar på, hvis man møder op hos Tipsmark Maskinstation, når Landboungdom Midtvest afholder et arrangement, hvor der bliver sat fokus på reglerne omkring landbrugsmaskiner.

- I Landboungdom fornemmer vi, at nogle af vores medlemmer, som kører med store landbrugsmaskiner i dagligdagen, er usikre på reglerne for akseltryk, bremselængde og så videre. Derfor sætter vi fokus på trafiksikkerheden, så vi undgår ulykker i vores region, siger Nikolaj Bjerrum fra Lemvig Landboungdom.

Det er maskinforretningen J. Hundahl, Thisted, der indleder aftenen med at demonstrere deres nyindkøbte bremsestand, som er designet til at tage selv de største landbrugsmaskiner. Herefter vil Mogens Kjeldahl, konsulent ved de Danske Maskinstationer og Entreprenører, holde et oplæg om regler for kørsel med landbrugsmaskiner i trafikken.

Arrangementet afholdes i samarbejde med maskinstationsforeningen, og alle er velkomne. Arrangementet foregår mandag d. 2. juli klokken 19.00 på Hjermvej 56, 7560 Hjerm.

Læs også