Hvor kommer mælken fra?

I løbet af sommeren kan turister besøge tre forskellige gårde og opleve mælkeproduktionen på tæt hold.

Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug, som inviterer alle interesserede på gårdbesøg. Familierne på gårdene vil vise rundt og fortælle om deres dagligdag.

Ved Fjellerup på Ellely er det Birthe og Peter Koch med deres fire børn, som har en besætning på 135 jerseykøer. Køerne bliver malket af to malkerobotter, så det betyder, at koen selv kan bestemme, hvornår den vil malkes.

Ved Ryomgård bor Bodil og Harry Katholm på Mosegården. Her vil de besøgende få en hel anden oplevelse. Her malkes 25 køer to gange dagligt af Harry i bindestalden.

Mellem Mørke og Auning ligger den tredje gård. Her møder de besøgende Ingrid og Hans Hjort på deres økologiske gård, Karensminde. Deres 150 sortbrogede køer bliver morgen og aften malket i en sildebensstald.

Besøgstiderne er tilpasset sådan, at man, udover at få en rundvisning på gården og høre om de daglige gøremål, også kan opleve en malkning.

Besøgsdagene ligger i juni, juli og august og kræver aftale med den enkelte gård.

Der er lavet foldere som alle indeholder informationer og sendes nu ud til alle campingpladser, sommerhusudlejningssteder samt turistkontorer.

Projektet er gennemført af Djursland Landboforening med støtte af Landlegatet.

 

Læs også