Danish Crown bygger nyt kreaturslagteri ved Holsted

Danish Crowns bestyrelse har godkendt planen om opførelse af et nyt kreaturslagteri ved Holsted.

Når et nyt kreaturslagteri står færdig ved Holsted i Vejen Kommune kommer det til at betyde cirka 300 nye arbejdspladser, og det vil blive det første, nye, større kreaturslagteri i Danmark i næsten fire årtier og den største enkeltstående investering i kreatursektoren nogensinde, oplyser Danish Crown.

Slagteriet er projekteret efter helt moderne principper, og det giver mulighed for en endnu bedre kvalitetsstyring. Det betyder både en bedre udnyttelse af eksempelvis biprodukter - og i sidste ende en bedre kødkvalitet.

 

Konkurencedygtighed

- Vi har igennem en årrække kunnet følge gevinsten ved at investere i et topmoderne slagteri i svinekødsdivisionen, og når vi ser på udviklingen i produktionsomkostningerne i slagteribranchen i Danmark, så skal vi være foran på teknologi for at være konkurrencedygtige. Det bliver vi med det nye kreaturslagteri. Samtidig sikrer vi, at vi skaber den højest mulige værdi ud af de råvarer, vi arbejder med - og udnytter energi og andre ressourcer bedst muligt, siger direktør i DC Beef Lorenz Hansen.

Opførelsen af det nye kreaturslagteri i Danmark betyder samtidig, at Danish Crown lukker kreaturslagterierne i Tønder og Holstebro, og at udbeningsafdelingerne i Skjern og Fårvang flytter til det nye, moderne slagteri. Det nuværende hovedkontor i Herning flytter også med til de nye lokaler.

Opførelsen af et nyt slagteri kommer således til at berøre 400 medarbejdere i DC Beef.

Slagteriet ventes at stå klart i begyndelsen af 2014, men allerede i efteråret 2013 forventer DC Beef at kunne flytte sit hovedkontor til de nye lokaler.

 

 

 

 

 

Læs også