Der er så dejligt på landet

Anlægsgartner Torben Jensen og gartner Christina Sørensen tilbyder Bed & Breakfast på gården Rosenvang, hvor gæsterne kommer fra hele Europa.

Mellem Næstved og Rønnede i Holme Olstrup ligger gården Rosenvang, hvor ægteparret Torben Jensen og Christina Sørensen har haft Bed & Breakfast de sidste 10 år.

- De foregående år var vi medlem af Dansk Landboturisme, men vi valgte sidste år at melde os ud og i stedet fokusere på Bed & Breafast på egen hånd. Her satser vi på folk, som måske vil væk en forlænget weekend og have lidt fred og ro.

- Det er en sjov bibeskæftigelse at tilbyde gårdferie. Vi har gæster fra hele Europa overnattende her gennem sommer halvåret. Både spaniere, hollændere, tyskere, svenskere, nordmænd og islændinge, og det er spændende med så mange forskellige folkeslag under samme tag, fortæller Torben Jensen.

Og børnene har masser af mulighed for at gå på opdagelse på gården, som både har kaniner, katte og heste, og en sø man kan bade i hele sommeren.

Fra Asien til Holme Olstrup
Højsæsonen for Rosenvang starter omkring første maj, og de første reservationer er på plads. Men selvom de fleste booker sig ind for et par dage, kan man sagtens bo på gården i længere tid. Det ved Rasmus Bøgh Hansen alt om.

Han er projektleder i kursusvirksomheden New Skills, som ligger i København, men for en måned siden kom han hjem fra et mangeårigt ophold i Asien, og valgte i den forbindelse at tage tre måneder på landet, til trods for at han skal køre en time frem og tilbage til hovedstaden hver dag.

- Jeg er faktisk opvokset på landet, og efter de sidste fem år i storbyer i både Kina og Vietnam, havde jeg brug for at komme lidt ud, hvor der er stille og tempoet lidt langsommere. Jeg har savnet den fred og ro, der er på landet i Danmark.

- Gennem nogle venner kom jeg i kontakt med Rosenvangs ejere, og har lejet den øverste lejlighed i tre måneder. Det giver mig tid til at falde til igen, og finde ud af hvorfra min verden skal gå.

Afstressende landliv
Og projektlederen er særdeles glad for, at han får lov at opleve det danske forår netop på landet.

- Jeg må indrømme, at jeg skulle lige bruge et par dage til at vende mig til stilheden, men nu kan jeg faktisk ikke vente med at komme hjem fra arbejde og ud på terrassen og sidde her med en kop kaffe og se foråret udfolde sig. Det er utrolig afstressende.

Og noget kunne tyde på, at landlivet har fået tag i den berejste projektleder.

- Nu skal jeg først nyde mine sidste to måneder her på gården, men efterfølgende kunne det godt være, at jeg begynder at kigge på et lille landsted i området, den tanke har da allerede strejfet mig flere gang, for der er virkelig dejligt på landet, slutter Rasmus Bøgh Hansen.

Læs også