Minkavler slipper for bøde

Vendsysselsk minkavler vandt i byretten efter han ikke ville acceptere en bøde for at have overtrådt dyrevelfærdsloven. Minkdyrlæge jubler.

Et halvt år efter Fødevarestyrelsens veterinære rejsehold kom forbi til uanmeldt kontrolbesøg på minkavler Leif Christiansen farm i Vendsyssel, hvor han umiddelbart efter blev sigtet af politiet for at overtræde dyrevelfærdsloven, er sagen nu foreløbig afsluttet.

Byretten i Hjørring har således frikendt Leif Christensen for at have brudt loven. Dommen får hans dyrlæge Ivan Christiansen, der i sidste uge vidnede i retten til fordel for minkalveren, til at juble.

- Det er en meget stor glæde for mig, at han er blevet frikendt. Det er utrolig vigtigt, at når man driver sin virksomhed fornuftigt, at man så rent faktisk kan gå i seng med god samvittighed hver aften, siger Ivan Christiansen, der andet steds i denne avis forklarer, at kontrollanterne altså bør vise en eller anden form for tolerance, når de er ude på kontrolbesøg.

Der vil nemlig altid, efter dyrlægens opfattelse, uanset hvor tæt man går igennem et landbrug altid kunne findes et eller andet som afviger en smule fra reglerne.

- Det virkede på mig som om, at kontrollanten bare skulle finde et eller andet, siger Leif Christensen, der efter kontrollantens besøg blev ringet op af politiet, om han ville vedkende sig sigtelsen for at have overtrådt dyrevelfærdsloven. Sigtelsen ville formentlig medføre en bøde på omkring 5.000 kroner.

- Det blev et princip for mig, så derfor betalte jeg ikke bare. Ellers kan de jo også bare blive ved. Hvis du mener, at du har ret, så skal man heller ikke bare betale den bøde, fordi, at det er det nemmeste, siger han.

Anklagemyndigheden har 14 dage til at beslutte sig for om de vil anke dommen til landsretten.

Læs også