Jubler over pelsauktion

493 kroner endte gennemsnitsprisen for minkskind på ved sidste uges pelsauktion hos Kopenhagen Fur, hvor omsætningen passerede 2,6 milliarder kroner.

Som Effektivt Landbrug allerede kunne berette i sidste uge, så var februar-auktionen hos Kopenhagen Fur en bragende succes.

Blandt andet omsatte man alene om onsdagen for over én milliard kroner, hvilket aldrig er sket før på en enkelt auktionsdag.

Nu er status efter den fire dage lange auktion gjort endeligt op, og det viser sig, at gennemsnitsprisen for et minkskind ender på 493 kroner. I alt omsatte Kopenhagen Fur for 2,6 milliarder kroner.

- Som pelsdirektør er det svært at få armene ned. Det er fantastisk at opleve den massive efterspørgsel på et godt dansk produkt som minkskind. Der er mange sorte skyer over økonomien, og så er det selvfølgeligt dejligt at være en del af et lyspunkt, siger adm. direktør Torben Nielsen, Kopenhagen Fur, i en pressemeddelelse.

Overvejer udvidelse
Efterspørgslen på minkskind er drevet af det kinesiske marked godt suppleret af det meget kolde vejr, som holder Rusland og store dele af Europa i et jerngreb. Det har betydet, at antallet af kunder på februar-auktionen slog alle rekorder med 700 tilmeldte. Det er 300 flere end på den tilsvarende auktion i 2011. Over halvdelen af dem er fra Fjernøsten, og det er ligeledes en fordobling.

Det meget store opbud af kunder betød, at auktionssalens kapacitet var strakt til det yderste. Samtlige 500 pladser var optaget, og det er første gang, siden auktionssalen blev indviet i 1968.

- Vi kan blive nødt til at udvide auktionssalen, men i første omgang afventer vi, at myndighederne får realitetsbehandlet de mange ansøgninger om farmudvidelser, som i årevis har været syltet. Danske minkavlere kan kun udvikle eksportsuccesen, hvis de får lov til at producere mere. Basen skal være i orden, for at auktionshuset kan udvikle sig, siger Torben Nielsen.

Læs også