Stor interesse for landbrugsskoler

Landets landbrugsskoler holdt åbent hus første lørdag i februar. Blandt dem Gråsten Landbrugsskole, hvor langt over 200 gæster trodsede kulden og lagde vejen forbi landbrugsskolen.

Det er en årlig tradition på landbrugsskolerne - den første lørdag i februar er der åbent hus og i år var ingen undtagelse. På Gråsten Landbrugsskole vejrede Dannebrog flot mod en smuk vinterhimmel. Det var et koldt men flot vejr. Så efter rundvisningerne var der mange, der nød en kop varm kaffe med småkager eller en dejlig tallerken varm suppe.

- Vi skønner at der har været 220 gæster på dagen. De fleste var elever med forældre, der ville kigge nærmere på forholdene og høre hvorledes de kunne komme i gang med uddannelsen. Vi oplever også en større og større interesse fra studenter, der ønsker at tage landbrugsuddannelsen. Så på den front var der også flere, der var forbi for at få lavet en uddannelsesplan. Studenterne tilbydes en afkortet turbouddannelse, med grundforløb og 1. hovedforløb umiddelbart efter hinanden, oplyser Dorthe Kreiberg, der er underviser og vejleder på Gråsten Landbrugsskole.

Besøg fra Canada
Der var også besøg fra Canada. En af skolens tidligere elever har etableret sig som planteavler i Canada – og ville gerne gense sin gamle skole og vise sine to voksne drenge den. Desuden var der mange, der benyttede åbent hus til at tage børn og børnebørn med – her var det især dyrene og maskinerne på gården, der trak opmærksomheden.

Skolens elever gjorde det godt som rundvisere. Gæsterne startede med en kort film, der er optaget med skolens elever forrige sommer. Herefter var der rundvisning på skolen, hvor man kunne se undervisningslokaler, værelser og de mange aktivitetsmuligheder, der er for eleverne i pauserne og om aftenen. Herefter gik turen til værkstederne og gården med køer, søer og maskiner. Studievejledere og lærer er gode til at fortælle om uddannelsens opbygning og muligheder, men der er ikke nogen som eleverne til at fortælle om deres oplevelser, drømme og erfaringer.

- Det var en god afslutning på en uge, hvor vi både har haft travlt med eksamen og budt velkommen til nye elever og studerende smiler en glad forstander Peder Damgaard. Nu er alle forårets elever kommet godt i gang - 15 studerende på agrarøkonomstudiet, 31 på produktionsleder og 72 elever er tilbage efter 1 års praktik og lige startet på 1. hovedforløb og 34 startede på grundforløbet i januar.

Næste arrangement på Gråsten Landbrugsskole er den 29.februar, hvor der er fokus på oplevelser og praktik i udlandet. Her kommer rejse og udstationeringsbureauer og fortæller om hvordan og hvorledes man kan komme i gang og hvilken service, de tilbyder de elever, der kunne tænke sig at komme til udlandet. Det er kl. 13-15.

Læs også