Fortsætter som uafhængig forhandler

Efter 30 år som John Deere forhandler ændres konceptet hos maskinforretningerne i Kerteminde og Grønnemose til marts.

Lige siden 1980 har Hindsholm Maskinforretning i Kerteminde, og med opkøbet i 1993 også Grønnemose Maskinforretning ved Aarup, været forhandler af John Deere traktorer og høstmaskiner.

Som nævnt i sidste uge bliver det nu Glamsbjerg Maskin Center, som fra 1. marts bliver alene bliver autoriseret John Deere forhandler for det fynske område.

- Vi forsøgte fra starten at skabe et samarbejde med andre John Deere forhandlere, men vort oplæg og konstellation blev forkastet af John Deere. Derfor ville en fortsat forhandling blive svær, siger indehaveren og direktør for Hindsholm Maskinforretning A/S og Grønnemose Maskinforretning A/S, Ole Markvardsen, og ønsker GMC held og lykke med forhandlingen.

- Vi har været glade for John Deere, men mener, at de massive krav, som blev stillet, kun ville give store øgede omkostninger i et svagt marked. Til gengæld vil vi dog fortsat kunne tilbyde vore kunder både salg, service og reparation af John Deeres produkter efter 1. marts, blot i et andet koncept som uafhængig forhandler.

Ole Markvardsen understreger, at de øvrige forhandlinger, ikke mindst Kverneland og hele MI-programmet, fortsat vil være at finde i de to forretninger.

- De er meget vigtige for os, og efter vor overbevisning som dansk maskinhandler, vil man ikke kunne overleve, hvis 70 procent af en forretnings omsætning skal gå igennem sin traktorleverandør.

 

Læs også