Landbrugskommission lader vente på sig

Tidligst i næste uge forventes det, at regeringen nedsætter sin natur- og landbrugskommission.

Rygter om, at regeringen ville nedsætte sin natur- og landbrugskommission inden jul, viste sig som bekendt ikke at holde vand.

Og heller ikke i denne årets første uge skal man forvente, at det sker, lyder det fra Fødevareministeriets presseafdeling. Herfra oplyser man, at man nok tidligst skal forvente, at fødevareminister Mette Gjerskov (S) får kommissionen nedsat i løbet af næste uge.

Ifølge socialdemokraternes fødevareordfører, Orla Hav, der selv havde en fingerspidsfornemmelse af, at kommissionen ville blive nedsat inden jul, er der formentlig nogle knaster, der skal ryddes af vejen, inden den nye kommission bliver præsenteret.

- Jeg havde håbet, at katten slap ud af sækken inden jul, men der har man åbenbart ikke syntes, at man langt nok fremme til. Der er åbenbart nogle knaster endnu. Jeg tør derfor ikke sige noget endnu om, hvornår den kommer. I begyndelsen af næste uge, der regner jeg med, at jeg får en snak med Mette Gjerskov, siger Orla Hav, der ikke har talt med fødevareministeren på denne side af nytår endnu.

Længe ventet kommission
Kommissionen er indskrevet i regeringsgrundlaget, og heri står der, at kommissionen skal være uafhængig og komme med forslag til løsninger af landbrugets strukturelle, økonomiske og miljømæssige udfordringer, herunder hvordan erhvervet kan bidrage i klima- miljø- og naturindsatsen.

Fra landbrugets side har man også flere gange givet udtryk for, at man venter med spænding på, hvordan kommissionen kommer til at arbejde.

- Jeg håber virkelig, at den vil komme frem med nogle sigtemærker til, hvordan landbruget kommer videre, og hvordan vi kan være med til at hjælpe samfundet ud af den vækstkrise, som vi befinder os i, sagde Landbrug & Fødevarers viceformand, Henrik Frandsen således i midten af december, da det var fremme, at kommissionen var lige på trapperne.

Det har desuden været rygtet, at kommissionen udelukkende kommer til at bestå af eksperter, som skal have input fra de forskellige interessenter på området. Intet er dog bekræftet.

Læs også