På forkant i Thy

TILLØBSSTYKKE: Da det nye Videncenter Thy-Mors blev indviet var huset fuldt. 1200 havde taget imod invitationen.   

Det var borgmesteren i Thisted, Lene Kjelgaard Jensen, der foretog den officielle indvielse af LandboThys nye Videncenter Thy-Mors i Thisted. Hun sagde til de omkring 1200 forsamlede medlemmer, kunder, samarbejdspartnere, ansatte og andre interesserede:

- For at være på forkant kræves der høj faglighed og stærke kompetencer. Og det vil I, med Videncenter Thy-Mors, have alle muligheder for at levere.

Og borgmesteren roste timingen af indvielsen.

- Det er ganske enkelt et fantastisk signal at sende i en tid, der er præget af en opbremsning i mange økonomiske aktiviteter. Landbruget i Thy vil fremad, og tror på fremtiden. Og det har rigtig, rigtig stor betydning for kommunen.

Hun sagde i talen, at der i Thisted Kommune er 1,2 millioner ton biomasse til rådighed, som kan udnyttes til produktion af cirka 675.000 megawatttimer. Og det giver en varmeproduktion, der næsten kan forsynes den samlede boligmasse i kommunen.

Og den energi kommer fra landbruget, glædede hun sig over.

Ny formand indvier
Det er nu tre og et halvt år siden beslutningen om at bygge det nye videncenter blev truffet. Dengang hed formanden i Thy Niels Jørgen Pedersen. Han har siden fået andre gøremål som formand for Landbrug og Fødevarer, så det var den nye formand for både LandboThy og Videncenter Thy-Mors, Morten Yde, der bød velkommen ved indgangen og holdt velkomsttalen. Så fik landsformanden ordet sidenhen.

Morten Yde ønskede, at Videncenter Thy-Mors bliver et samlingspunkt og et vartegn for en spændende fremtid, og han understregede:

- Vi vil her i området ikke acceptere at være udkant, men går derimod aktivt fremtiden i møde på forkant.

Centret skal dække et geografisk område der strækker sig kommunemæssigt fra Struer i Syd over Mors og Thy til Jammerbugt i Nord, fortalte formanden.

Også Niels Jørgen Pedersen var glad for resultatet.

- Det er endnu et bevis på den tankegang, som landbrugserhvervet arbejder ud fra med tro på fremtiden. Vi vil bidrage til løsninger, og her ligger der også en stor signalværdi i det nye hus, sagde han, før de mange besøgende søgte hen til de mange lækkerier, der blev serveret i dagens anledning.

Læs også