Gårdbrand formentlig påsat

Slukning af halmlade tog syv timer, og politiet vurderer, at der er tale om brandstiftelse.

En gårdbrand på Urupvej ved Eg nær Grindsted er formentlig påsat.

Det er i hvert fald den vurdering, politiet arbejder ud fra. Det kan hurtigt udelukkes, at det er problemer med strømmen, der er brandårsag, da der ikke var strøm i den gamle, ubeboede gård.

Vidner opdagede, at det brændte i en lade fyldt med omkring 150 bigballer halm, og bygningen var overtændt, da brandvæsenet nåede frem. Derfor udbrændte laden, og også en lille murstensbygning var ramt af ilden - her viser skaderne, at en del af tagkonstruktionen er væk.

Halmen er vanskelig at have med at gøre, når det er brudt i brand, og de lokale brandfolk var i aktion med slukningsarbejdet i syv timer, og der blev kørt i pendulfart med tre tankvogne for at få styr på ilden.

Det lykkedes efter den lange indsats, hvor noget halm var kørt ud på en mark ved siden af, hvor det dagen efter lå og ulmede, og nogle af brandfolkene måtte senere af sted igen - der var brug for efterslukning.

---------------

 

Meldingen lød på gårdbrand, da brandvæsenet blev kaldt, og flammerne stod op gennem taget, og tagpladerne sprang, da Gram frivillige Brandværn ankom til Østermarkgaard på Skibelundbjergvej 1 i Kastrup ved Gram.

Branden var opstået i en garage, og brandfolkene fik hurtigt ilden afskærmet, så den ikke bredte sig til de landbrugsbygninger, den var bygget sammen med.

Til gengæld skete der en del skade i de tre rum, der blev ramt af branden. Det lykkedes dog at redde et klaver ud i tide, så brandskaderne på det blev begrænset.

 

Læs også