Landets bedste vender VM-jorden

I 1985 lagde Langagergård i Sdr. Nærå arealer til verdensmesterskabet i pløjning. VM-guldvinderen og 100 andre konkurrencepløjere er med, når landets hidtil største DM-stævne afvikles samme sted fredag og lørdag.

Over 100 konkurrencepløjere i flere forskellige kategorier stiller op, når det hidtil største DM-stævne løber af stablen ved Aarslev fredag den 28. og lørdag den 29. oktober. Det sker på de selvsamme marker, hvor Prins Henrik i 1985 åbnede verdensmesterskabet for godt 50 pløjere fra hele kloden.

Vinderen fra dengang, danske Niels Balle, er såmænd med igen. Og tilmed stiller han op med samme Massey-Ferguson traktor og Kverneland plov, som han hentede guldmedaljen med for 26 år siden.

Tidligere var det kun unge under 35 år, som kunne deltage i DM i pløjning, men den regel er ændret for nogle år siden, og har dermed banet vejen for Niels Balle og andre tidligere top-pløjere. Blandt andet sidste års danske vindere, Hardy Andersen i standardplov og Søren Korsgaard i vendeplovklassen, som også begge er blandt de 38 pløjere, som skal dyste om VM-billetten til Kroatien næste år.

Veteranmesterskab
Som noget nyt er klubberne indenfor veteranpløjere, det vil sige pløjere, som udelukkende kører med veteranplove og -traktorer, gået sammen om afvikling af et fælles dansk mesterskab. Det foregår om lørdagen sideløbende med det »rigtige« danske mesterskab, som LandboUngdom står for.

Endvidere er der også om fredagen både dansk mesterskab i pløjning for plovfabrikater og for elever på landbrugsskoler.

- Derfor er der lagt op til et brag af et DM-stævne, forsikrer Gustav Rabølle, Rudkøbing, fra de lokale arrangører, Fyns Landboungdom.

Op til det store stævne har frivillige fra fynske ungdomsorganisation haft travlt med at rigge pløjefeltet, parkeringsarealet og plovkroen til.

- Nu er der blot at bede om godt vejr. Så tror og håber jeg, at der kommer et par tusinde tilskuere til de spændende konkurrencer i de to dage, siger en spændt Gustav Rabølle fra arrangørgruppen.

Læs også