Roeoptager i majsen

Rostgård Maskinstation har fået roeoptager bygget om, så den kan bruges til »fra-kørevogn« i de våde områder.

Rostgaard Maskinstation fra sønderjyske Rødding har taget konsekvensen af den megen nedbør og de våde og tunge marker. Firmaet har investeret i en roe-optager til majshøsten. Med sine tre aksler og træk på alle hjul kan den komme gennem væsentlig mere pløre.

- Den kan køre, hvor almindelige traktorer ikke kan være med, fortæller Jan Laursen, der sammen med en kollega på skift har siddet bag »styrepinden« i Ropa-roeoptageren, der nu er velegnet som »fra-kørevogn«.

Det er en brugt roeoptager hentet i Tyskland af firmaet Kragmann A/S i Middelfart, og den er bygget om, så den kan bruges som vogn. Noget er sket i Middelfart, men der har også været gang i ombygningen lokalt hos maskinstationen.

Med træk på seks hjul trækker den gennem det meste, og samtidig er der den fordel, at den har aflæsserbånd i siden. Når den er kommet gennem det våde område og kommer frem til bedre forhold, kan vognens indhold flyttes over i en traditionel vogn, mens den ombyggede roeoptager fortsætter sit arbejde på marken.

Det kan faktisk ske kørende, hvis marken er til det, så vognene kan køre ved siden af hinanden og læsse majsen over.

Roeoptageren, der er blevet til en selvkørende »frakørevogn«, rummer 40 kubikmeter.

Læs også