Arbejdsgiverforening indklager 3F for arbejdstilsynet

Højst usædvanlig drejning i samarbejdet mellem 3F's grønne gruppe og arbejdsgiverforeningen GLS-A.

Arbejdsgiverforeningen GLS-A, der til tider er i konflikt med fagforbundet 3F, har taget et højst usædvanligt skridt.

GLS-A har således indgivet en klage over 3F's grønne gruppe til Arbejdstilsynet, da de mener, at gruppens repræsentanter skaber dårligt arbejdsmiljø. 

Inden for uddannelsesområdet arbejder de to organisationer således sammen i regi af udvalget »Jordbrugets Uddannelser«, hvor man drøfter uddannelsesforhold samt konkret besøger virksomheder for at vurdere praktikpladsgodkendelse.

Arbejdsmiljø i spil
Det er i dette arbejde problemerne er opstået. I klagen til Arbejdstilsynet skriver GLS-A følgende:

»Det er vor opfattelse, at dette arbejde har udviklet sig på en sådan måde, at repræsentanterne for 3F's grønne gruppe ved deres optræden og udtalelser bringer vore ansatte medarbejderes arbejdsmiljø i spil. Det kan konkret dreje sig om sprogbrug, overfusning m.v.

Det kan ingen være tjent med, og da vi i GLS-A som arbejdsgiver ikke selv kan løse dette problem, skal vi bede Arbejdstilsynet indtræde i processen.«

Usædvanligt
Direktør i GLS-A, Johnny Ulff Larsen, uddyber, at det er meget lang tids frustration, som ligger bag det usædvanlige skridt at indgive en klage over en fagforening til Arbejdstilsynet.

- Når man ikke selv kan ændre det overhovedet, så er vi nødt til at gøre noget andet. Dem, vi møder i fagbevægelsen, er jo folkevalgte, og vi kan ikke tvinge dem til en anden adfærd. Den måde, som nogle af dem taler på til vore medarbejdere, hvor nedladende og arrogante, som de er, det vil vi ikke finde os i mere, siger Johnny Ulff Larsen, der fortæller, at det i sær er GLS-A's kvindelige sagsbehandlere, som bliver behandlet dårligt af nogle af 3F's repræsentanter.

- Nu regner vi med, at Arbejdstilsynet indtræder i processen. Det er jo dem, som skal sørge for, at arbejdsmiljøet er i orden. Det gælder også i de relationer, som der er mellem organisationer, siger Johnny Ulff Larsen.

Han forventer, at Arbejdstilsynet nu vil sætte sig mellem parterne, så de sikrer sig, at tingene fremadrettet kommer til at forløbe pænt, nydeligt og ordentligt.

Ingen kommentarer
Hos 3F's grønne gruppe havde man ind til Effektivt Landbrugs henvendelse fredag eftermiddags endnu ikke hørt noget om klagen til Arbejdstilsynet fra GLS-A.

Gruppeformand i den grønne gruppe i 3F, Arne Grevsen, havde umiddelbart kun hovedrysten til overs. Derudover havde han ingen kommentarer, før han har sat sig mere ind i sagen.

Læs også