Svigerdatteren Miss Aulum

VINDER: Ann Witte og den rødbrogede ko 2915 vandt overbevisende titlen som Miss Aulum 2011. Koen kommer fra Torben Rasmussen, Skive, som ikke bare er Ann Wittes chef, men også svigerfar.

Dommerne Søren Green (V) og Tommy Tønning (SF) var hurtigt enige om dagens vinder. Nogle mente, det var første gang Venstre og SF var blevet enige om noget, men efter fem minutter stod sagen klar. Miss Aulum 2011 gik til katalog nummer 153.

Med i konkurrencen var dagens fire vindere indenfor malkekvægsracerne og bedste kødkvæg. Dommerne havde fra starten dog ikke samme favorit, men alligevel var der ingen tvivl, da vinderen skulle kåres.

»Dagens pæneste, flotteste og sødeste unge dame« var politikernes ord.

Publikum undrede sig lidt over, om det i virkelighed var trækkeren Ann Witte og ikke ko nummer 2915, der blev talt om.

- Vi var fuldstændige enige om vinderen. Ved den rødbrogede ko var det både koen og trækkeren, der imponerede, fortæller Søren Green.

Ko og trækker deler stald
Til daglig går ko nummer 2915 blandt sine 234 rød- og sortbrogede veninder i stalden ved Skive. Her går Ann Witte også, hun er nemlig i gang med en landmandsuddannelse og er i øjeblikket i praktik ved Torben Rasmussen, der både er hendes chef og svigerfar.

Vinderen, katalog nummer 153, er en førstekalvsko efter DRH Linus og lidt af et julebarn. I hvert fald er koen født juleaften for tre år siden.

- Jeg havde godt nok ikke regnet med at vinde, fortæller en stolt og meget træt Ann Witte ved siden af 2915, som allerede kort efter strabadserne var faldet i søvn i halmen på hendes plads efter en lang dag i hård konkurrence.

Læs også