Fastholder kritik af vandplanskonference

Mandagens konference om vandplanerne får Bæredygtigt Landbrugs direktør til at se rødt.

Allerede før Naturstyrelsens konference om vandplaner havde fundet sted i mandags, var Bæredygtigt Landbrugs direktør, Vagn Lundsteen, ude med kraftig kritik. Han mente ikke, at der var videnskabelig bredde nok.

Han manglede især at høre fra de udenlandske forskere, som Bæredygtigt Landbrug selv havde inviteret til en lignende konference på Christiansborg, som dog måtte aflyses, da Danmarks Miljøundersøgelser ikke ønskede at deltage.

Efter konferencen er slut er Vagn Lundsteen ikke blevet mildere stemt. Det gør han klart i en pressemeddelelse.

- Vi har været vidne til en skueproces, hvor miljøminister Karen Ellemann slog tonen an ved at konkludere uden at høre indlæggene. Værre kan det ikke blive, konstaterer Vagn Lundsteen, der i øvrigt gjorde sig bemærket ved at råbe salen op efter konferencen var blevet lukket.

Folk var på vej hjem
Mens de over 200 fremmødte tog overtøjet på og forlod salen stod Vagn Lundsteen tilbage og gjorde opmærksom på, at han synes konferencen manglede fagligt indhold og havde for meget fokus på kvælstof og for lidt på fosfor. Naturstyrelsens vicedirektør Helle Pilsgaard tændte mikrofonen igen og afviste med det samme kritikken.

I den udsendte pressemeddelelse uddyber Vagn Lundsteen sin kritik af valget af eksperter på konferencen.

- Karakteristisk for udvælgelsen af disse var, at kun ganske få af dem havde en anden holdning end den, som Naturstyrelsen har lagt for dagen indtil nu, uddyber direktøren, der ikke er i tvivl om, at det danske samfund ingen miljøgevinst får ved de værktøjer, som vandplanerne foreslås at anvende.

 

Læs også