3600 kilometer rabat-klipning med nyt grej

TRAKTORER: Ferslev Entreprenør klipper i år 3600 kilometer rabat med to nye Massey Ferguson traktorer og Spearhead Twiga slagleklippere.

På samtlige veje fra Hadsund til Skagen er der 3600 kilometer vejrabat. Det er det samme som fra Aalborg til München og tilbage igen.

De rabatter skal klippes, og det sørger Ferslev Entreprenør i Ferslev syd for Aalborg for. Fem sæt med fører, traktor og klipper samt en mand i bil til at klare de svært tilgængelige steder arbejder fuldtid med det arbejde i tre en halv måned henover sommeren.

- Vi fik opgaven for to år siden, og vi startede med ældre traktorer for at se, om det var noget for os. Det var det, så derfor har vi ny investeret i nyt grej, fortæller Flemming Andersen, der ejer entreprenørforretningen.

Derfor har han netop fået leveret to nye Spearhead Twiga 7000T slagleklippere med teleskoparm og to nye Massey Ferguson 7480 Dyna VT med vario transmission og 168 hestekræfter. Sælger Ernst W. Hansen, Støvring Maskinforretning, overrakte nøglerne.  

De to nye traktorer skal foruden rabatklipning også bruges til snerydning om vinteren.

Lettere kørsel
Flemming Andersen, der har købt Massey Ferguson for første gang, faldt for traktorernes trinløse gear.

Når der skal klippes mellem reflekspælene i vejsiden kører traktoreren 30 kilometer i timen, men når der skal klippes omkring pælen, sænkes hastigheden til 2 kilometer i timen.

- Ved de trinløse gear vil jeg vurdere, at vi slipper for mellem 500 og 800 gearskifte om dagen, siger entreprenøren.

Han monterer frontklippere på traktoren, som han havde i forvejen, sammen med de nye slagleklippere.

Klipperne har en teleskoparm, der kan række 9,20 meter, og som skal bruges til at klippe de såkaldte oversigtsarealer, der skal holdes nede, så bilisterne kan orientere sig til begge sider, inden de kører ud på en vej.

Klipperne kan desuden indstilles til at køre i en vinkel på 30 grader ud fra traktoren.

- Så får man et meget bedre overblik, siger Flemming Andersen.

Fra maskinstation til entreprenør
Ferslev Entreprenør var oprindeligt en landbrugsmaskinstation, som blev startet af Flemming Andersens far i 1956.

Han døde i 1973, og maskinstationen havde en anden ejer frem til 1992, hvor Flemming Andersen købte den tilbage. Der var landbrugsmaskinstationsarbejde frem til omkring 2000, men i dag udføres der kun entreprenørarbejde.

Der er mellem 12 og 15 ansatte, hvoraf tre mand er i en afdeling i Skørping.

Virksomheden laver kloakker, støber sokler, nedbryder huse, knuser beton og trærødder, installerer fjernvarmerør og rydder sne.

- Vi laver stort set alt til og med soklen, siger Flemming Andersen.

Læs også