Fyn bag Merrild

Centrovice og flere andre landboforeninger har sikret kampvalg, når Landbrug & Fødevarer senere på måneden skal have ny formand. Kandidaterne starter deres valgturné i Vissenbjerg mandag aften.

Når de delegerede i Landbrug & Fødevarer mødes til ekstraordinært møde den 24. maj for at vælge ny formand efter sygdomsramte Michael Brockenhuus-Schack, skal der gang i stemmeurnerne. Foruden den fungerende formand, Niels Jørgen Pedersen fra Thy, stiller også Martin Merrild op til formandsposten.

At det tidligere medlem af det daværende Landbrugsraadet, den lokale landboforeningsformand, og borgmester i Struer og nuværende formand for Fjerkrærådet, nu også kandiderer, skyldes kræfter fra Centrovice og flere andre landboforeninger.

- Der er hermed sikret to kompetente kandidater. Et velfungerende demokrati kendetegnes ved, at man i valgsituationerne vender demokratiet mod medlemmerne og efterlader reel indflydelse, påpeges det i en fælles pressemeddelelse, underskrevet af Centrovice-formand Niels Rasmussen og Povl Fritzner, som er formand for Østlige Øers Landboforeninger.

- Formandsposten for Landbrug & Fødevarer er en af de tungeste poster i dansk erhvervsliv, og kræver store organisatoriske evner, samt evner til at bruge og udvikle netværk omkring erhvervet. Martin Merrild er den kombination af nyskabelse og erfaring vi har brug for, understreges det.

I den kommende tid frem til valget tager de to kandidater på valgturné landet over. Den indledes mandag den 9. maj kl. 19.00-21.30 netop på Fyn - i mødelokalerne hos Centrovice i Vissenbjerg. Mødet, hvor alle er velkomne, afvikles af alle tre fynske landboorganisationer, Centrovice, Fyns Familielandbrug og Patriotisk Selskab.

Læs også