Køber hovedparten af Sveriges største ægpakkeri

Hedegaard Foods køber 70 procent af aktierne i Svenska Lantägg AB, og dermed er stærk spiller skabt på det nordeuropæiske æggemarked.

Efter Hedegaard Foods A/S opkøb af 70 procent af aktierne i Sveriges største ægpakkeri, Svenska Lantägg AB, skabes en af Skandinaviens største virksomheder inden for forarbejdede ægprodukter og friske skalæg med en distribution af ca. 1 mia. æg årligt i Sverige og Danmark.

Efter opkøbet vil de to selskaber tilsammen omsætte for ca. 850 mio. kr og beskæftige cirka 200 medarbejdere. De to selskaber har i flere år haft et forretningsmæssigt samarbejde.

Vil levere sikre og sunde fødevarer
Ifølge Ivan Noes Jørgensen, adm. direktør i Hedegaard Food og fremover også daglig leder af Svenska Lantägg AB, er selskabets vision at levere sikre og sunde fødevarer i Skandinavien. 

- I Skandinavien er der nul-tolerance i forhold til salmonella. Begge virksomheder efterlever verdens skrappeste salmonellahandlingsplan og differentierer sig således fra konkurrenter uden for Skandinavien, siger han og fortsætter:

- De to virksomheder vil fremover blive drevet som to selvstændige virksomheder. Forbrugerne i Danmark og Sverige har præference for æg produceret i de respektive lande, og derfor vil den svenske forbruger fortsat få leveret friske svenske skalæg og den danske forbruger vil tilsvarende få leveret friske danske skalæg, siger han.

Ivan Noes Jørgensen forventer, at en række gevinster kan trækkes ud gennem det tættere parløb mellem virksomhederne.

- Vi forventer, at samarbejdet vil kaste betydelige synergigevinster af sig gennem fælles indkøb af bl.a. råvarer, samt øget koordination af en række funktioner som produktudvikling, kvalitetsstyring, IT drift, marketing, m.v..

Den hidtidige ejer og daglige leder af Svenska Lantägg, Håkan Andersson, har grundet alder og et ønske om at styrke virksomheden yderligere valgt at afhænde aktiemajoriteten i selskabet. Han vil fortsat være tilknyttet virksomheden og deltage i bestyrelsesarbejdet.

Tilfredsstillende handel
Hedegaard Foods bestyrelsesformand Christian Junker er også udpeget til formand for bestyrelsen i Svenska Lantägg. Han ser også frem til det tættere samarbejde.

- Det er meget tilfredsstillende, at den handel nu er gennemført. De to virksomheder supplerer hinanden perfekt, og grundlaget er nu til stede for at fortsætte den meget positive udvikling, Hedegaard Food A/S har præsteret i de senere år, understreger han.

Læs også