Tysk foderfirma bygger fabrik på Aarhus Havn

ATR Landhandel har lavet aftale med Aarhus Havn om at leje en grund på havnen, hvor vi kan bygge en ny foderfabrik til produktion af svine-, fjerkræ- og kvægfoder.

Fabrikken bliver bygget til en årlig produktion på 200.000 tons.

- Aarhus Havn byder virksomheden velkommen til havnen og det er glædeligt, at ATR har valgt at placere sin danske fabrik på Aarhus havn, hvor vi i forvejen huser flere af de andre vigtige aktører i foderstofbranchen. Det er i sig selv meget spændende, at der bliver bygget en ny foderfabrik på en dansk havn, hvilket ikke er sket i rigtig mange år."  Siger havnedirektør Bjarne Mathiesen.

Det har været meget vigtigt for ATR Landhandel, at etablere sig med en fabrik i Danmark forbedre at kunne betjene alle de kunder der driver husdyrproduktion i Midt- og Nordjylland og ligeledes på Fyn.

Det er også planen, at anlægget på Århus Havn skal bruges til eksport af korn. Med anlægget får vi mulighed for bedre, at kunne betjene de store planteavlere der er i Midt- og Nordjylland, og også på det område styrke konkurrencen!

Byggeriet starter op, når byggetilladelsen fra Århus Kommune foreligger. Byggeriet er planlagt til at tage ca. 12 måneder, fra det første spadestik er taget og til det første læs foder kan køre ud fra fabrikken.

Det har været med i vores overvejelser omkring etableringen af fabrikken i Danmark, at konkurrencen ikke er blevet styrket efter alle de fusioner og sammenlægninger der er sket de sidste par år i den danske foderstofbranche.

- Vi håber, at vi med etableringen af fabrikken i Århus kan være med til at styrke konkurrencen. Udover muligheden for at producere foder er der selvfølgelig også andre synergieffekter ved etablering af et anlæg på Århus Havn; det giver jo mulighed for at modtage råvarer direkte med skib fra oprindelsen med de store Panamax-skibe, siger direktør i ATR´s afdeling i Danmark Martin Lauridsen og fortsætter:

- Med vores byggeri på havnen i Århus er det nu op til de danske landmænd, om de vil have styrket konkurrencen på lang sigt.

Læs også