Karina og Jan tror på fremtiden

Maskincentret Helms & Mertz A/S bød i sidste uge indenfor til Grand Opening af deres fælles maskincenter i Sorø. Og det skete med et brag. Et ungt landmandspar fra Jyderupegnen benyttede dagen til en handel.

Hundredvis af mennesker var mødt op, da Maskincentret Helms & Mertz A/S sidste tirsdag afholdt Grand Opening af deres fælles maskincenter i Sorø.

To af dem, der var mødt op, var et nybagt gårdejerpar fra Løgtved ved Jyderup. Parret har erhvervet deres kvæggård for fire måneder siden, og i tirsdags udviste 30-årige Karina Thygesen og hendes partner, Jan Jespersen, handlekraft på ny.

Parret købte således en ny Schäffer 2020- minilæsser ved Grand Opening-dagen.

- Den skal bruges til udmugning ved kalvene og til oprydning, forklarede parret, der er i fuld gang med hverdagen på deres 90 køer store gård.

Skal vokse
Og de røde køer hjemme i stalden skal gerne vokse i antal, mener det unge par, der har en ansøgning inde til 140 køer.

- Om fem år skulle der gerne være en ny stald, flere køer og malkerobotter hjemme på gården, sagde parret, mens dagens handel blev fejret med solide western-bøffer, countrymusik, tysk fadøl og amerikansk cola.  

Flotte rammer
I det hele taget var rammerne i maskincentret i Sorø usædvanlig flotte og afspejlede firmaernes import og forhandling af tyske, østrigske og amerikanske maskinmærker.

Alt sammen festligt markeret med firmafolk i cowboyudstyr, westernsanger på scenen, store bøffer på frokosttallerkenen og »tyske« ølpiger i fadølsbaren. Og faktisk kunne der også have været svenske kødboller på menuen.

Helms TMT Centret, der er medejer af centret i Sorø, kunne således afsløre, at man pr. 1. februar er blevet forhandler af de fleksible svenske Bigab-vogne.

Læs også