DLG's vækstforum har fået fat i planteavlerne

Mellem 700-800 landmænd forventes at lægge vejen forbi Sorø under DLG Vækstforum 2011, som slutter i dag.

I går startede det to dage lange DLG Vækstforum på Kongskilde Industries ved Sorø, hvor der for de fremmødte er mulighed for at overvære en masse faglige indlæg, samt spadsere rundt blandt standene hos nogle af DLG's underleverandører.

Sidst på eftermiddagen i dag slutter det hele, når fødevareminister Henrik Høegh (V) kigger forbi og giver et 45 minutter oplæg under overskriften: »Har dansk landbrug en fremtid?«.

Alt tyder dog på, at DLG Vækstforum har en fremtid. I år var tredje gang, at arrangementet fandt sted, og der har aldrig før været så mange mennesker.

For første gang
- Jeg er meget positivt overrasket over antallet af besøgende, lyder det fra planteavlsagronom Bertram H. Larsen, DLG, der er ansvarlig for arrangementet.

Han fortæller, at det er hans opfattelse, at der er flere af de fremmødte gæster, der er af sted på vækstforummet for første gang.

- Det her arrangement begynder at blive lidt mere kendt, og folk vil gerne bruge deres tid på det. Her kan de komme og få en faglig snak. Det har de jo ikke tid til til daglig. Der går snakken ofte op i at snakke priser og ikke andet, siger Bertram H. Larsen.

Han fortæller, at han forventer, at når dagen i dag er overstået, så tror han, at der har været cirka 700-800 landmænd forbi i Sorø.

Aldrig set så mange
Blandt udstillerne i en af standene bliver det da også bekræftet, at der i år er mange flere gæster end der har været tidligere år.

- Vi er her for at bakke op om DLG, som vi er underleverandør til, men jeg kan sige, at der er masser af mennesker her i dag (i går.red). Det er tredje gang, at jeg er her, og det har været noget af det mest velbesøgte, som jeg har oplevet, siger Jens-Olav Høst Hansen, der er salgschef i DLF Trifolium.

Han fortæller, at det, som han primært har talt med de fremmødte planteavlere om ind til videre, har været rajgræs til efterafgrøde i stedet sennep og ræddike. Normalt, når han deltager på sådan en slags udstillinger, er det fodergræsser til mælkeproducenter, som han taler om.

- Men nu er vi altså øst for Storebælt, så dem er der ikke så mange af herovre, siger Jens-Olav Høst Hansen.

I alt 20 virksomheder deltager i udstillingen.

Læs også