Økologisk vin blev en levevej

ØKOLOGI: Tidligere var det kødkvæg, der var i stalden hos Jens Lindby, Tarm. Men en rejse til Sydfrankrig lagde kimen til et helt ny forretning og levevej – i dag er han importør af økologisk vin fra hele verden.

De fleste ved, at der findes både billig og dyr vin i mange kvaliteter. Men at vinen også kan være økologisk og biodynamisk er måske stadig forholdsvis nyt for mange.

En af de første, der blev opmærksom på den ædle drik i økologisk og i dag også biodynamisk form er Jens Lindby, Tarm, der første gang stødte på økologisk fransk vin under en ferierejse i landet, og han var solgt på stedet.

- Dengang kunne man slet ikke få økologisk vin i Danmark, og i Frankrig kostede vinen blot én franc mere end den ikke-økologiske vin, husker Jens Lindby, der ikke kunne glemme den økologiske vin, efter han var kommen hjem igen.

Og hvad man ikke kunne købe besluttede han herefter at tage i egen hånd.

- Jeg kendte en mand i Ansager, der købte vin hjem fra Frankrig, og jeg fik nogle råd om, hvordan man importerer vin – og som sagt så gjort. Starten på egen import og salg af vin var i gang.

- I starten solgte jeg til venner og bekendte med en ekstra femmer lagt på hver flaske – og dengang var det kun rødvin.

Udvidet med hvidvin
Senere begyndte der at komme henvendelser om hvidvin, så sortimentet blev udvidet – og der blev købt fransk vin fra distrikter som Saint Emilion, Bordeaux og Alsace.

Senere blev der udvidet med økologisk vin fra Italien og i dag har Økovin.dk vin fra stort set hele verden – blandt andet Spanien, New Zealand, Sydafrika, Argentina og Australien, Californien, Tyskland, Østrig, Schweiz, Portugal, Chile, Skotland.

Kunderne er en bred vifte af private, restauranter, hoteller og cateringfirmaer med landsdækkende netsalg til private. Se mere på www.oekovin.dk.

Læs også