Storlandbrug solgt på tvangsauktion

Sjællands første store landbrug på tvangsauktion blev i går solgt ved fogedretten i Holbæk.

Et landbrug ved Kirke Eskilstrup blev i går eftermiddags solgt på en tvangsauktion ved fogedretten i Holbæk.

- Auktionen blev gennemført, og selve hovedejendommen blev solgt til 13,5 millioner kroner, mens de to tilknyttede ejendomme blev solgt til henholdsvis otte og fem millioner kroner, forklarer advokat Palle Andersen, der repræsenterede landmanden Knud Henning Petersen, hvis ejendom var på auktion.

- Jeg har lige snakket med Knud, og det er klart, at han er ked af det. Det siger selv, når han har arbejdet der så længe. Jeg har en forventning om, at køber måske laver en aftale med ham, så han kan få lov at blive boende på gården, og måske være ansat der, siger advokaten Palle Andersen.

Købt af lokale
Ejendommene, der var på auktion, blev alle opkøbt af folk i området.

- Hovedejendommen blev købt af en liebhaver fra Hvalsø, mens de øvrige ejendomme blev købt af den mand, der også bød på dem under første auktion, siger Palle Andersen.

Det var henholdsvis DLR Kredit og Roskilde Bank, der har de omkring 65 millioner kroner til gode i landbruget.

- DLR Kredit kunne dermed hente de godt 30 millioner kroner, som de har til god hjem, mens Roskilde Bank, der tegner den sidste del af gælden ikke foretog sig noget, fortæller advokaten.

Ejendomsvurderingen på selve hovedejendommen, der blev solgt til 13,5 millioner kroner, er oprindeligt på 23,9 millioner, mens de øvrige ejendomme er vurderet til 13,6 og 8,7 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Knud Henning Petersen selv.

Læs også