Formand forventer kritisk billede

Lindhart Nielsen deltog i optagelserne til Kontant, der bliver vist i aften. Han forventer et meget kritisk billede - tegnet af Dyrenes Beskyttelse.

- Meget kritisk udsendelse!

Sådan siger formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Lindhart Nielsen, som også deltog i optagelserne til Kontant i Søren Søndergaards stald i torsdags.

Oplevelsen begrunder han med, at det udelukkende var Dyrenes Beskyttelse, der fik lov at sætte dagsordenen.

- Det er jo klart, at når hun (repræsentanten fra Dyrenes Beskyttelse, Birgitte Dam, red.) deltager sammen med dem (DR, red.), hun kommer sammen med dem, og direkte udpeger, hvad der skal optages, begrunder han.

Mindre fornuft, mere ideologi
- Emnerne var lige fra halekupering, ja alt det, de (Dyrenes Beskyttelse, red.) har arbejdet på i Dyreværnsrådet under Justitsministeriet, løsgående diegivende søer, 5-procentkontrollen, og så det, at dyrenes skal gå under andre forhold på åben mark, så der er jo ikke noget overraskende i det, siger Lindhart Nielsen.

Han giver udtryk for, at det virker som om, kravene fra Dyrenes Beskyttelse er blevet mere principielle end tidligere.

- Jeg synes Dyrenes Beskyttelse er blevet mere og mere ideologiske. Forstået på den måde, at det ikke gør noget, der er halebid, når bare man ikke klipper haler, eller at det ikke gør noget, at der dør lidt flere, når blot de går frie, påpeger han.

- Sådan var det ikke tidligere, nu er det ligesom, man tager nogle store chancer, og håber det går. Det så du ikke for fem år tilbage, mener Lindhart Nielsen.

Fair programvært
Selvom han forventer, at der vil blive givet negativt billede af dansk svineproduktion i udsendelsen i aften, se han dog også et lyspunkt.

- Måske vil der være en lille snert af, at forbrugeren kunne drive det. Det kunne godt være, at udsendelsen vil tage den vinkel med også.

Lindhart Nielsen opfattede programværten som fair nok.

- Man fik tid til at argumentere, så han var fair nok, siger Lindhart Nielsen, som nu er spændt på, hvordan det kommer til at se ud, når der er klippet.

- En ting er jo taletid, noget andet er jo sendetid, pointerer han.

Læs også