Eksporten af svin vil stadig stige

En prognose fra Danske Svineproducenter viser, at eksporten af smågrise stadig vil stige mens eksporten af slagtesvin formentlig vil være ret konstant.

I den seneste tid har det forlydt, at danske svineproducenter nu højere grad end tidligere beholder svinene under de hjemlige himmelstrøg for senere at lade dem slagte på de danske slagterier.

Ifølge Markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, Markus Fiebelkorn, passer det dog ikke.

- Det er ikke sandt, sagde Markus Fiebelkorn, på et møde for bankansatte, som Danske Svineproducenter afholdt i onsdags.

Her oplyste markedsanalytikeren, at eksporten af smågrise stadig er stigende og også vil stige i femtiden.

13,5 millioner i 2015
- Smågriseeksporten forventes således at nå 13,5 millioner i 2015 og 9,9 millioner i 2011 mod 8,2 i 2010, oplyste Markus Fiebelkorn.

Det fremgik desuden, at der er en forventning om en stigning i produktiviteten i form af antal smågrise pr. årsso, at slagtesvineproduktionen vil holdes på et stabilt niveau, mens et »overskud« af smågrise stadig vil blive eksporteret.

Markus Fiebelkorn fastholder dog sin forventning om en stigning i eksporten af smågrise:

- Stigningen vil ikke være lige så brat som tidligere, men der vil være tale om en stigning, fastslår analytikeren.

Næsten samtidigt viser friske tal fra Markedsnyt for Svinekød fra Landbrug & Fødevarer (L&F), at eksporten af slagtesvin i juni var halveret i siden marts mens eksporten af smågrise og søer ligger dog fortsat på et ret stabilt niveau.

Læs også